• Fri frakt på beställningar över 499:-

Marint Magnesium Wissla of Sweden

  • 149 kr
I lager.
Dela

Magnesium är naturligt framställd. På botten av de orörda Nordatlanten, där det varma vattnet från Golfströmmen blandas med det kalla från Arktis, skapas optimala förhållanden för en typ av koralliknande, röda havsalger som är huvudingrediensen i vår Magnesium. Med vår magnesium extraheras mineralerna direkt från havsvatten med en process som selektivt tar ut magnesium så att det är den huvudsakliga mineralen som extraheras men det följer också med andra mineralerna från havet. 

Närvaron av de andra mineralerna är viktiga eftersom en mineral på egen hand har begränsad kapacitet att delta i biokemiska reaktioner i kroppen men tillsammans med andra mineraler ökar bioaktiviteten betydligt. Alltså kroppen får det lättare att ta upp mineralen. 

Magnesium har en roll i celldelningsprocessen och bidrar till: 

- att minska trötthet och utmattning 

- elektrolytbalansen 

- normal energiomsättning 

- nervsystemets normala funktion

- normal muskelfunktion 

- normal proteinsyntes 

- normal psykologisk funktion 

- att bibehålla normal benstomme 

- att bibehålla normala tänder 


Innehåll 

- 100 Vegetabiliska kapslar 

- En burk räcker i ca 50-100 dagar beroende på dos 


- 100 % plastfri burk

- Produkten är tillverkad i Sverige


Marint Magnesium  

Naturligt framställd på botten av den orörda Nordatlanten.

Där det varma vattnet från Golfströmmen blandas med det kalla från Arktis, skapas optimala förhållanden för en typ av koralliknande, röda havsalger som är huvudingrediensen i denna Magnesium.


Innehåll: 

1 kapsel innehåller 150 mg Magnesium (40 % av DRI)

3 kapslar innehåller 450 mg Magnesium (120 % av DRI)

*DRI = Dagligt referensintag


Ingredienser:

Kalkhaltiga alger från Nordatlanten (Lithothamnion sp.),

pullulan (kapselskal, struktur) ekologisk tapiokastärkelse (fyllnadsmedel), magnesiumsalter av vegetabiliska fettsyror (klumpförebyggande medel).


Dosering: 1 – 3 kapslar  dagligen i samband med måltid eller på kvällen.


Rekommenderad dos bör ej överskridas.


Förvaring:

Förvaras torrt med stängt lock och utom räckhåll för barn.

Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost.


En plastfri burk för en plastfri värld. 

Burken är av återvunnen papp och läggs i behållaren för pappersförpackningar som du kan återvinna och locket är av bioplast som läggs i hushållssoporna. (kan också återvinnas via industriell kompostering) 

Magnesium behövs för:

Magnesium behövs bland annat för normal nerv- och muskelfunktion, för produktion av protein samt för omsättningen av kalcium. Magnesium bidrar även till uppbyggnad av ben och tänder.

Hur får vi i oss Magnesium? 

Bra källor till magnesium är bland annat fullkornsprodukter, bovete, baljväxter, bladgrönsaker, sötmandlar, solrosfrön, pumpafrön, chiafrön, kakao, fisk, skaldjur etc. Vi får även i oss magnesium via dricksvattnet och då främst i kommuner med hårt vatten.

Bristsymtom 

Magnesiumbrist kan leda till hämmad tillväxt, muskelsvaghet, beteendestörningar, hjärtrytmrubbningar och kramper.

 Visste du att

Om man tränar mycket kan det vara en bra idé att se över sitt magnesiumintag. Detta på grund av att när man tränar mycket ökar ämnesomsättningen vilket gör att även behovet av vitaminer och mineraler ökar. Magnesium gör bland annat att musklerna och nervsystemet fungerar normalt och det händer att till exempel uthållighetsidrottare får muskelkramp till följd av magnesiumbrist.

Detta är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.